Historie

De geschiedenis van Theehuis Dennenoord gaat ver terug. Voor zover wij hebben kunnen achterhalen heeft de oorspronkelijke oprichting in 1921 of 1922 plaatsgevonden. Wat veel mensen niet weten is dat het oorspronkelijke houten pandje niet altijd op de huidige plek heeft gestaan. De eerste eigenaar bouwde de uitspanning een kilometer verderop richting Vasse op gepachte grond van een boer die in de buurt bekend staat als de ‘Hostie’…

Ondernemer uit het westen

De oorspronkelijke oprichter van uitspanning Theehuis Dennenoord kwam uit het westen. Voor zover wij weten was hij afkomstig uit Noordwijk of Naaldwijk. De beste man huurde een stuk grond nabij Vasse, tactisch gelegen langs de weg naar Ootmarsum dat destijds nog een eenvoudige zandweg was. De oorspronkelijke locatie is nu nog te herkennen aan het kruisbeeld dat bij de parkeerhaven staat. De familie van de boer die de grond aan hem verhuurde boert nog steeds. De boerderij van ‘Hostie’ ligt direct aan de overkant van de weg. De eerste ondernemer van het Theehuis had blijkbaar een goed gevoel bij de omgeving die hij voor zijn avontuur opzocht. Het dorp Vasse en de bosrijke omgeving met beken en watermolens was in die tijd al in opkomst als toeristische bestemming.

De eerste eigenaar beschikte over een tweedehands bouwkeet die hij ombouwde als simpele uitspanning voor fietsers en wandelaars. Volgens het verhaal van zijn dochter die het Theehuis ooit als hoogbejaarde dame met een bezoek vereerde, investeerde hij tevens in een partij Franse terrasstoeltjes die we nog altijd in ons bezit hebben.

Tea is always a good idea